Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κάθε 28 ώρες ένας LGBTI άνθρωπος δολοφονείται στη Βραζιλία

Ο θάνατος τρανς χορεύτριας της σάμπα αποκαλύπτει πόσο βαθιά ριζωμένες είναι στη Βραζιλία, η ομοφοβία και η τρανσφοβία.

Η Piu da Silva ήταν μια τρανς βασίλισσα της σάμπα, στη γνωστή σχολή του Ρίο, Beija-Flor.

Το βασανισμένο της πτώμα βρέθηκε στις 24 Ιανουαρίου, μία εβδομάδα αφότου οι πρώτες ανησυχίες είχαν εκφραστεί από φίλους και οικογένεια, επειδή η Piu δεν εμφανίστηκε στην εξάσκηση. Δεν είχε χάσει ποτέ μάθημα εξάσκησης.

Ένα σοκαριστικό βίντεο εμφανίστηκε μία ημέρα μετά. Δείχνει την τρανς γυναίκα να υφίσταται βασανισμούς στη Morro da Mina, μια φαβέλα κοντά στη σχολή της σάμπας, ενώ η ίδια παρακαλεί τους θύτες της, οι οποίοι δε φαίνονται.

Το παραμορφωμένο σώμα της βρέθηκε την επόμενη ημέρα, αφού οι συγγενείς της έψαχναν απεγνωσμένα στην περιοχή που φαινόταν στο βίντεο.

Η Piu da Silva είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που έχουν δολοφονηθεί στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με την ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, Gay de Bahia, ένας LGBTI άνθρωπος σκοτώνεται κάθε 28 ώρες.

Αυτήν την εβδομάδα, η ομάδα αποκάλυψε πως το 2013 είδε να δολοφονούνται 312 τρανς, ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι, εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους.

Στις 29 Ιανουαρίου, έξι ημέρες αφότου βρέθηκε το σώμα της Piu, μέλη της τρανς κοινότητας πήγαν στο δημαρχείο του Ρίο για να τιμήσουν την Εθνική Ημέρα Ορατότητας των Τρανς και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη βία και την προκατάληψη που ασκείται εναντίον τους.

"Οι ξένοι έρχονται στο καρναβάλι περιμένοντας δωρεάν σεξ και έρωτα, όμως η εικόνα ελευθερίας που εξάγει η Βραζιλία είναι ψεύτικη", είπε στη Guardian η Beatrice Cordeiro, η οποία κάνει προσπάθειες στην κατεύθυνση να βρίσκουν οι τρανς άνθρωποι εργασία.

"Υπάρχει ακόμα στην κοινωνία πολλή προκατάληψη".

Μετάφραση: LesAndMore

Πηγή: http://www.gaystarnews.com/ - lesandmore.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου